Memiş: Mağdurların, Mazlumları ve Milletimizin Sesi Olduk
26 Aralık 2015, Cumartesi

Genel Başkanımız Metin Memiş, Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in ülke, millet ve dünya mazlumları meselesinde elini değil, gövdesini taşın altına koyarak sendikacılık yaptığını söyledi.

Adıyaman Şubemizin düzenlediği İl Divan Kurulu Toplantısı’na katılan ve burada bir konuşma yapan Genel Başkanımız Memiş, sendikal kazanım ve çalışmalarımızın yanı sıra güncel konulara yönelik değerlendirmelerde de bulundu.

Vesayete karşı çıkmanın, darbelere karşı çıkmanın sendikal anlayışımızın en önemli unsuru olduğunu belirten Memiş, “Allah'a hamdolsun ülke meselesinde, millet meselesinde, dünya mazlumlarının meselesinde elimizi değil, bedenimizi taşın altına koyarak milletin sesi olduk. Kendi ülkesinde kâhya edilmek istenen bu aziz milletimiz ne zaman kendi iradesini ortaya koysa karşısına bir darbe çıktı. Milletin seçtiklerini milletin gözleri önünde idam sehpalarına taşıdılar. 12 Eylül sürecinde sağından solundan bu ülkenin 5 bin gencini katlettiler.” şeklinde konuştu.

Milli iradenin yeniden işbaşına gelmesiyle, 28 Şubat post modern darbesinin yaralarının sarılmaya başlandığı sırada ülkenin 27 Nisan e-muhtırasını yaşadığını söyleyen Genel Başkanımız, Ortak Akıl mitingleriyle darbelere ve darbecilere ‘dur’ dediğimizi hatırlattı.

28 Şubat döneminde sözde sivil toplum örgütlerinin darbecilere çanak tuttuğunu belirten Genel Başkanımız, son süreçte sivil toplum olarak milli irade ve millet iradesinden yana tavır koyarak sorumluluğumuzu yerine getirdiğimizi kaydetti.

Darbe dönemlerinin ülkeyi geriye götürdüğünü, başta ekonomik olmak üzere birçok alanda zarara uğrattığını da ifade eden Memiş, milletimizin artık demokrasiye ve iradesine sahip çıktığını, darbecilere haddini bildirdiğini dile getirdi.

Toplu Sözleşme kazanımlarımız hakkında da bilgi veren Memiş, bütün kamu görevlilerine; 2016 yılı için yüzde 6+5, 2017 için yüzde 3+4 zam elde ettiklerini, enflasyon farkı oluşması halinde her iki yıl için de fark ödeneceğini ifade etti. Hizmet kolu kazanımında, I. ve II. Dönemde elde edilen 16 maddelik kazanımlara III. Dönemde 17 madde daha eklediğimizi söyleyen Memiş, toplamda 33 maddelik kazanım sağladıklarını belirtti.

DÖNER SERMAYE KATSAYILARININ ARTIRILMASINI SAĞLADIK

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında çalışan personelin döner sermaye tavan katsayısının 1.50’den 1.70’e çıkarılması ve hizmet alanı kadro unvan katsayılarının 0,05 puan artırılması, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarıyla, Üniversite Hastaneleri’nde ve Adli Tıp Kurumu’nda görev yapanların ayda 5, yılda 10 güne kadar olan yıllık izinlerinde döner sermayeden kesinti yapılmayacak olması, AFAD’a bağlı kampların bulunduğu illerde görev yapan hekim dışı sağlık çalışanlarının tavan katsayılarının 1.80’e çıkarılması, yemek hizmetinden faydalanamayan 112 personeline nakdi yemek yardımı yapılması gibi kazanımların sağlık çalışanlarının yüzünü güldürdüğünü söyleyen Genel Başkanımız Memiş, üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık personelinin tavan katsayılarının da 1.50’den 1.70’e çıkarılmasını sağladığımızı dile getirdi.

Şube Yönetimi ve temsilcilerinin de hazır bulunduğu Adıyaman İl Divan Toplantısı’na Genel Başkanımız Memiş’in yanı sıra, Genel Başkan Yardımcılarımız Kemal Çırak ve Abdülaziz Aslan’la birlikte bazı şube başkanlarımız da katıldı.

Genel Başkanımız Memiş, İl Divan Toplantısı kapsamında geldiği Adıyaman’da bazı ziyaretlerde de bulundu. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ı ziyaret eden Genel Başkanımız, Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Genel Başkanımız ayrıca, Adıyaman’daki değişik sağlık kuruluşlarını da ziyaret ederek hem sağlık çalışanları hem de sağlık idarecileriyle görüştü.




PAYLAŞ :