Erdem: 2020 yılının bürokratik oligarşi"den bahsedilmediği, Adaletinin sağlandığı, sağlık çalışanlarının beklentilerinin karşılandığı bir yıl olsun.
31 Ocak 2020, Cuma

Basın ve iletişim sorumlumuz Erdem: Kamu bürokrasisi, neredeyse her sektörde çalışanlarımızın hızını kesmeye devam ediyor.

Bürokrasi; devlet anlayışıyla vücut bulan ve özellikle sosyal bilim çevreleri tarafından üzerinde araştırmalar yapılıp tartışmalara konu olan bir kavramdır. Bürokrasilerde her zaman engel olarak tanımlanan imge bürokratik oligarşi olarak karşımıza çıkmıştır.

Ülkedeki yönetici zihniyetinin öteden beri yapa geldikleri işlemleri ve alışkanlıkları yeni oluşumlara göre değerlendirmekten kaçındıkları, eski uygulama ve yöntemlere ise sıkıca bağlandıkları görülmektedir. Demek ki işletme mekanizması da kendi içinde sorunlu. Kolaylık kelimesinden bi haber, işi yokuşa sürüp zamana yaymaya çalışanların oluşturduğu bir güruh bu.
Mevzuat denilen bir silahları vardır, çok güçlüdür. Ve sizin bürokrasiye başvurmanızı gerektiren işle ilgili mutlaka bir maddesi vardır. İşte bu çıkış yolu ile yıllarını geçirmişlerdir devlet dairelerinde. Bu istenmeyen durumlar ve anlayışlar topluluğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sırtında bulunan en büyük kamburlardan biridir. Çok kolay ve komplike halledilecek işleri bile prosedürlere boğan mevzuat ve kanunlar bütününe sahibiz çünkü. Bürokrasiyle başlayan sorunlara çözüm üretirken ortaya çıkış nedenleri de mutlak suretle iyi analiz edilmedir. Geçmişte yapılmak istenen fakat bir getiri sağlayamayan reform hareketlerini de iyi etüt etmeli. Dersler alınmalı.Erdem konuşmanın devamında, sağlık çalışanlarının birçok sorunu olduğunu belirterek, “Sözleşmeli personel uygulamasından istihdam yetersizliğine, yardımcı hizmetler sınıfının memur kadrosuna geçirilmesine,3600 ek göstergenin hayata geçirilmesine,kreş sorunu, şiddete maruz kalma,, döner sermaye adaletsizliğinden icap nöbeti ücretlerinin verilmemesine kadar önemli sorunlar çözüm bekliyor. Bu sorunlar çalışanları gerçek manada mağdur ediyor. Biz yetkililere her fırsatta bu sorunların oluşturduğu mağduriyeti anlatıyoruz. Ama karşımızda sahanın sorunlarından habersiz ve ilgisiz bürokrasi ile karşılaşıyoruz. Sorunların çözümü sürekli el değiştiren bürokrasiyle olmaz. Eğer çözüm istiyorsak kalıcı bürokrasiyi sağlamamız gerek” şeklinde konuştu.

PAYLAŞ :