Yetkili sendika SAĞLIK SEN olarak girişimlerimiz sonuç verdi. Hayırlı olsun.
02 Şubat 2020, Pazar

Sağlık Bakanlığı Personeli 2020 Yılı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı tarihleri Bakanlık tarafından Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü web sitesinden duyuruldu. Görevde yükselme sınavı Sağlık Bakanlığı tarafından en son 2015 yılında yapılmıştı.

Sağlık Bakanlığı Personeli 2020 Yılı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı başvuruları 03 - 14 Şubat 2020 tarihleri arasında (14 Şubat 2020 saat 18.00‘e kadar) Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden alınacak. Yazılı sınav tarihi Bakanlık tarafından 19 Nisan 2020 olarak açıklandı.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Sağlık Bakanlığı tarafından duyurulan görevde yükselme unvan değişikliği sınavı hakkında açıklama yaptı. Sağlık-Sen olarak Kurum İdari Kurul (KİK) ve Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantılarında görevde yükselme unvan değişikliği sınavının düzenli bir şekilde yapılmasını defaatle gündeme getirdiklerini söyleyen Semih Durmuş, “Sınavın uzun bir süre sonra yapılacak olması sağlık çalışanları adına sevindirici bir adımdır. Özellikle üniversite mezunu yardımcı hizmetler sınıfı personelinin genel idari hizmetler sınıfına atanması adına ehemmiyet taşıyan görevde yükselme sınavı en son 2015 yılında gerçekleşmişti” dedi. Sınavın uzun zamandır yapılamaması nedeniyle sağlık çalışanlarının mağdur olduğunu da ifade eden Semih Durmuş, “Çalışanlar için kritik öneme sahip olan bu sınavın her yıl düzenli bir şekilde gerçekleşmesi gerektiğini bir kez daha dile getiriyoruz. Yapılacak sınavın sağlık çalışanı arkadaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı Personeli 2020 Yılı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı'nın detaylarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

Görevde Yükselme Sınavı Duyurusu
Görevde Yükselme Sınavı Konuları ve Soru Sayıları
Görevde Yükselme Sınavı Münhal Kadro Listesi
 
Unvan Değişikliği Sınavı Duyurusu
Unvan Değişikliği Sınavı Münhal Kadro Listesi
 
PAYLAŞ :